Jumaat, 10 Jun 2011

lembutkan hatiku, wahai Allah.



anda burung ke, anda babi? ke anda telor?


lembutkan hati. so x cepat marah. so x cepat simpan dendam. so cepat forgive and forget.
lembutkan akal. so senang absorb bende2 baek. so senang perah bende2 x elok keluar.
lembutkan perangai. no no. thats wrong. pondan arbok pulak. i jantan sgt ok. havang2.

gua memang baran. silap sikit naek penampor. echechehh. takdela saiko cenggitu. mood swing saje. sabab musabab di-dump ex, kate theyolls, gua ni bipolar. entah? kakak Gaga kate, i was born this way. entah.

marah kalau penat. marah bertempat. bukan baran tak tentu pasal. pernah tanye knape gua marah x? pernah tanye diri sendiri knape buat orang marah x? penah cakap kat gua tak, kenape lu marah kat gua?

amarah from syaitonirrojim xde end. sebab, you see, koneksi conversation putus sekerat jalan. xde input. motifnye ade. tapi base on bisikan iblyss. and ego nafsu serakah. meaning, it will end camtu je. takde conclusion. good conclusion. for sure.

jenis marah.

ade AMPAT jenis je untok gua.
  • marah jenis mak2 ayah menyumpah anak2 dehaka. marah sesangat2. marah yang menyebabkan orang yang dimarah tu tak bole ceom bau syurga. akutttt!
  • marah dendam kesumat rase nak santau simpan sampai mati x sudah2. boleh x becakap, x betegur sampai few years. sampai mati pon ade. sampai la orang yang dimarah tu sujod ciom kakai comolot segale mintak ampon, tegur dulu, then buat macam nothing happen. means theyolls adelah the biggest winner. means theyolls la yang paling benarrrrrr tak penah buat silap sikit pon. means diorang adelah makhluk perfect.
  • marah tingtong. amarah skejap2 datang. bahaye sebab tak betempat. tapi tak bepanjangan. kejap je. macam traffic light kat wangse maju. kejap sangat. marah macam pompuan period. tapi laaagi short term. few hours to few second je. marah menyampah. meluat. uwekk uwekkkk. lepastu ok. tak perlu nak say sorry. nak pujok2 laaagi la tak penting. ttibe da ok je. lupe "ehhh what happened? i did that?"
  • marah drama. sajo dibuek2. bende yang takde, ade. benda yang tak nampak, ditunjok. bende yang tipu, sume benerrrrr. sepisis ngan amarah dendam kesumat. tapi laen2 mak, satu bapak. marah untok take things for granted. marah untok dapat attention. jenis yg paleng annoying. mood orang gile neh bole jangkit ngan orang keliling. last2 sume orang mengamok sambel menghempas2 barang mase bekeje, dan membuat muke pantat hayam.
lu tak penah marah? eee tipu.

ni yang gua hangin nehhhhhh. ttibe.


p/s: i need a timeout.

1 ulasan:

k.A berkata...

soulmate, u have me,remember?