Khamis, 5 Februari 2009

malam ke-2

"Malas la fido..." tu la jawapan saye at 1st. on-call lg? hey malas malas MALAS! naseb baek la abg ensem pon nk turot serte dlm "malam pesta mudamudi" neh. tp bkn sbb abg ensem je, sebab RT jugak. kak afzan ade ini malam. then. ok. why not?

so dengan smangatnye pigi la buat mobile xray beberape kes. (PICU,CCU,ICU,SURG1,SURG2,Ward1,Rhesus). beberape la sgt. pusing2 1 hosp ngan kak afzan n mama ros. haih. kesat la tangan. benci pakai gloves getah x sterile neh. die punye tepong, macam lela punye tepung yang tarok kat muke die tu.

1st pristiwa mengangkat baby kat PICU. sangat2 fragile. naseb baek la saye mempunyai tangan "bapak" yang lemah but x brape lembot. comel sangat2 umairah. tringat lagi name babe tu. haih. kicik2 da sakit. pneumothorax indicated. belawan2 bbaby2 dlm PICU tu nanges. seorang baby, B/O tipah, menang, dengan kene sawan kemudiannye. sebab nanges x hengat.

yang peleknye, knape la pulak tepacul ayat "adek, org angkat sket badan. jangan golek2 tau" mase nak angkat baby tu utk positioning. buang tebiat agaknye saye neh. baby yang x dudok dlm aquarium (name betol incubator) agak snang nak-diposition-kan. tapi kadang2 x dudok diam, sebab x cukop ketat bedong-nye. best jugak dpt baby nehh

"okeh2. pukol seploh haaa. lambat tak layan" saye ckp kat fido ngan abe ensem (ensem ke? robert pattinson agi ensem rasenye). so dengan skemanye, tunggu la kat dept sampai kol 2.

malam

dengan bekal roti john (yang agak mahal), limau raye yang x abes, popcorn n bekalan2 yang spatotnye x perlu pon di-bawak la pigi tmpt "malam pesta mudamudi".

huh. semangat fido. awalnye dtg. usha2, abg ensem x dtg agi. mamat tu mmg.

sesampainye, wah2 RT pJJ tgh buat esaiment. cane nk YM nehh. fido da hambek 1 PC la. mau x mau, layan la cite mlayu ngan mama ros kat pc yang xde tenet. sepanjang malam asek menguuuuuunyah jek. naseb baek la metabolisme tinggi (yang sering ayong jeles-kan).

x byk kes mlm tu. 1 je kes trauma. yang laen kes biase.

tu org ye. yg bungkos2 tu. bkn guni bawang.

Pt male, mid ages, saiz badan yang besa. kne 5 org angkat.
1 kes trauma pon requires projections as below:
1.C-Spine (AP,Lat)
2.Thoracolumbar(AP,Lat)
3.Lumbosacral(AP,Lat)
4.Pelvis(AP je) n beberape kali repeat. tech probs.
5.Both Femur (AP,Lat)
6.Both Knee(AP,Lat)
7.Both Tib/Fib (AP,Lat)
8.Both Ankle (AP,Lat)
9.Both foot (AP,Lat)
10.Both Humerus (AP,Lat)
11.Both Rad/Ulna (AP,Lat) (include wrist)
12. tatau knape die x mintak skull. maybe da buat CT brain kat ER.

buat keje!! keje!!

naseb baek la sorang je eksiden. kalu 1 bas, memang la saye yang kne buat CT brain agaknye.


1 event mlm tu. haha. totheping-tothepong

take me, i'm yours

mlm ni lucky sbb xde pt mabok. ketiduran kat blakang counter tu. nmpk pathetic sgt. saket blakang woo. tu pon xley lelap. beku ya amat. nk tdo bilek on-call blakang karang, kne "angkat" pulak. haih. seramm seramm

ni last kot on-call sini, kat hukm. gona misssss it. alot.


4 ulasan:

eryn-fierce berkata...

love the pic when u and fido do the peace sign.

msti pt tu ckp dlm hati "weh budak! ko ni nak keje ke nak kamera-lacur (camerawhore) kat sni?"

heh :D

Azar Azman berkata...

haha. naseb baek pt tu koma abes

syazwan Hairey berkata...

wah..
kesian dpt on-call.
hee..
berkerja bersungguh2..
hee..
*ckp org pula*

Aizar Azman berkata...

metabolisma tinggi?tunggula nnanti..
tbe saat anda tembam semula..nyiahahahaa