Ahad, 1 Februari 2009

the Calling

i wuz sooo lucky. lucky lah sangat. kak Eda RT me-reply la message saye kat FS. die on-call sabtu. dengan eksaitednye saye pon men-tawar-kan diri utk join besame2. so masok la malam punye syif. dengan pakai jeans n baju yang baru beli (pilehan adek yah), tros la pigi HUKM naek scoot.

"study Pornolgy for Academic Purposes"

x ramai staff mlm ni. 3 RT, 2 MA je. start la sembang2 sume. kes pon slalu jek dtg. da lame cuti so agak awkward sket operate machine. buat AP/Oblique foot pon cam stiff sgt.

pigi la minom2 dlu. well, gov hosp la katekan. patients xde, staff ilang. kemestian. haha

around 1 o'clock balek, gi mobile. turon naek ward. gi kat paeds ICU. haih. kesian2. kecik2 da saket. ya Allah, sihatkan-lah badanku sentiasa dengan afiat-mu yang agung.

"jgn pandang depan (mobile jalan2)"


gi kat CICU, buat kes urgent ngan kak Faz RT. haih ade makcik tua. tringat lak arwah opah kat spital taiping. de same condition i guess.

the funny things knape la Dr yg on-call pakai baju tebalek. sengal btol. tau la nak cepat. kelam kabut btol. then jalan2 dlm hosp. haih luas sunggoh bile xde orang. boley la maen beskal dlm tu.


YM 4 de whole nyte. tanx 2 alia, izzy, erin, yah, kak eda, abg botak etc (sile sebotkan name sendri jika name anda tiade dlm list). dah tu je entertainment yang ade. kak faz sebok tgk dvd cite2 mlayu. yang konfemnye, sume crite yang di-tengoknye ade fasha sandha. haih. x bekenan btol saye tgk cite mlayu. crite muvie mlayu hanye di-tengok pade musim raye sahaje.

"Ngumpat nagn ex-wife" abg x takot la yah. haha.


make nak di-jadikkan cerite, malam2 minggu memang banyak kes MVA sebab patient mabok. ade 2 pompuan siam x paham bahase mlayu. kak Eda kate breath dorang bau alcohol. saye pon xtau la bau alcohol camne. buat la skull series. haih x paham bahase. naseb baek la kak eda pandai bahase isyarat. naseb baek die x tunjok isyarat "jari tengah" jek sebab geram ngan patient tu. haha.

byk btol orang "weng" mlm ni. malas nak layan. image critique pon saye x jadik nak buat. sume illuminator da di-wall mounted-kan. kne la buat kat lab jugak bile da balek umah nnt.

"muke 2 RT's seblom membuta-kan diri"


dengan sejok-nye department, dengan kesakitan yang tak tetanggong, saye pon lelap la kat krusi kat blakang counter tu. kejelesan me-nengok kak faz yang da siap sedia membongkang and kak Eda yang dax larat membuatkan saye me-landing jugak. haih. kuat betol MA faizal dengkor. nak jek pekop ngan surgical mask. bangon2 je da la'ih (slang perak, menyimbolkan sumthin yang da expired), saket blakang.

5 ulasan:

eryn-fierce berkata...

nur fazreen norhasim?ape jadah oh guna name penoh zar?

syazwan Hairey berkata...

wah..
lawa rambut abg..
hee..
tp abg tetap smart & hot..
hee..

Tanpa Nama berkata...

ntah. maleh nak tuka agi. snang ingat name pnoh kott


-zaza-

alleya berkata...

muke dah selebet gile ngantok tuh..hehehehe.. suppose,vampire tak nantok kan???hehehehe

Aimi Yasmin berkata...

hoi!!
ape nih kiah kutuk2 aku antu pendek???
kureng tol!!
grrrrrr!

eh, bju tu bukan aku yg pilih ke???
haaaaa

=P