Isnin, 13 April 2009

life is fuckin guud

sometimes. eh. bukan. always.
ape yang ko paling nak dalam idop. itula yang paling akan ko x dapat.
x kire macam mane terok ko try, x kire brape lame ko tunggu, x kire macam mane susah skali pon.
kalo "bende" tu bukan tetulis untok ko.
make ko xkan dapat jugak.

dah di-khabarkan
"allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum, melainkan mereka sendiri mengubahnya"
sumtimes kalo nak di-try sekuat mane pon nk mengubah sumting
kalo allah kate xmau, xmau la jadiknye

bukan x besyukur
bkn x redha n trime sume ni
bukan x boley jadik loser

but i never lose, i juz choose not to win
ak slalu convince diri aku mcm tu.
but to choose not to win and bg org laen win
membelah jantong kepade 2 belah
sebelah happy dengan orang tu
sebalah lagi x happy dengan diri sendri
aku xtau ape yang aku mau

kering da kelenjar lacrimal memikir (kelenjar air mate ye)
penat da otot levator palpebrae menahan ombak
abg kate, bebaloi habiskan tears tu
aku kate takk
membazir
nangeskan untok orang

then i ask myself

who am i?
n
what do i want?

i neva had a wise answer for both of the questions

di-fikirkan balek
thankx to habiburrahman el-shirazy
yang memberi kekuatan dalam ayat-ayatnye

"wahai orang yang lembut hatinya.."
"allah sedang berbicara denganku"
"jodoh itu rahasia tuhan"
"nil-ku menjadi kering akibat mesirku yang telah berubah"
"nil dan mesir. itu jodoh?"
"cinta itu bukan dari langit. cinta itu dari hati" (bullshit. tu sebab la unpredictable.)

yes
betol
allah sedang berbicara dengan ku
sama ade maksudnye laknat, ataupun hikmat (hikmah)
tapi ak slalu adaptasi dengan word Rahmat (rahmat)

allah sedang berbicara dengan ku

Die always know whats the best n whats de worse for me
Die tau my limit

lookin at the bright side

aku puas
x tebazir pon cecair lacrimal gland tu

aku x lemah. aku kuat gilak
but
even the word kuat pon ade limit
kan?
bile da sampai limit, tahap rasional kepale hotak yang kusot me-libang-libu-kan hidop

tp mase aku beberape hari memikir n merindu (chewah!! bluekk)
ak membazir
beberape moment dalam hidop ak
di mana, saat2 tu aku boley maen game, mengumpat n maen beskal
tapi ak bazirkan
untok pk pasal sumone
penat sebab suke tgk wajah yang seolah2 x bedosa untok aku
di-lekatkan di mana2 gadget skali pon
untuk memuaskan hati dan nafsu yang sedang angau

namun, bukan la angau dah
da tahap tungau
gatal sangat

aku memang x cukop. untuk memuaskan sume orang.
xpenah cukop
mesti ade flaws di sebalik kejadian.
mati bukan la jalan yang baik.
sebab macam mane nak fight balek bila da mati.

aku penah tanye abg, "ape kurang aku"
abg x bagi jawapan yang aku harap sgt pon
then, aku tanye pulak diri sendri "ape lebihnya aku?"
xde jawapan jugak
mungkin
berpunca dari hati yang rosak
kerna dunia yang memautku
eh
ape kene aku ni?
then aku gelak sendri, n lari setempat beberape menet
sampai jantong da penat
baru dudok balek

for some reason, in some case, ak jadik x tau my purpose of life.
so
back to de basic
jgn sedey slalu tesisih. bukan aku je slalu kne timpa malang.

aku memadai dengan tuhanku. itu-lah kebahagiaan di waktu sempit seorang diri.

dah

aku puas

aku x hilang sume orang
aku x kne tinggal sorang2
always
always ade entity yang datang company aku
waktu susah n senang
thanx
alot

aku puas..


menanti di barzakh??

kenyang perot, suka hati. yay!

7 ulasan:

vi~ berkata...

bunga bukan sekuntutm..~

Panglipurlarayangmelara berkata...

mmg xphm

Azar Azman berkata...

its a riddle tho.

chef hasyimah berkata...

rumit~

Azar Azman berkata...

it's complicated! hahaaa..

Aizar Azman berkata...

nih ape kes neh??meh story kat ayong....

relax adekku...
walo mulut puaka, u r my bro oso..

Aizar Azman berkata...

mkn johny's tak ajak..huwaaaaa