Isnin, 6 Disember 2010

Bukan Musibah, Tapi Rahmah.



terpulang. ape orang nak cakap. tetap bukan Musibah. tapi Rahmah. thank you Allah.

life is not easy. tapi bile2 sangkot or sesat skejap or fedap merangkap ke fakap, mesti dapat balek. mesti ade klu. ade petunjuk. agak cliche. tak kesah. cliche for a good thing. ok post kali ni sopan sket. xnak biadab2 macam slalu. for the sake of New Year. Salam Ma'al Hijrah.

alright. gua saiko for past few days. kerna sampai suda limit. sedangkan life pon ade limit, which is maot. ni kan pulak filing saiko tetambah ngan iman yang fragile. sape x gile? thank you. for such inspiring comment. gua bace. basah mata. sikit. now baru tau, sape kawan, sape lawan. tanak lawan la. nak bia je. bia die bia bia.

merata da anta resume. by hand. kne maki. kne perli. kne reject. kne gelak. cant complain. hati manusia tak penah puas. tak penah. temasok la ati gua.

prasan x, theme cerite same je blog gua neh, "GUA FAKAP NGAN LIFE GUA YANG FAIL" since past few month. sesedeh. tensyen. readers bosan la. nah i punye sympathy. nak sangat. hamek. ok tak buat da pasni. gua komplen pasal laen plak.

Rahmah. tadi gua bace metro. uols prasan x 1 article neh. "graduan sains forensik xde job" lebey kurang la tajok spesifik x hengat. 3-4 batch sangkot xde job (which katenyree, 250 orang total). UassM (which is so propa-apex uni KATENYERR, still) punye grads, anta komplen kat metro. sedeh xde kosong dlm Jabatan Kmiya Mesia. xde job

nak masok pulis plak, sangkot, xbley pakai spek, xley pendek, badan kne taf. HELLO MAKE UP YOUR MIND, budak 3.7+ majority rabon menyedot ilmu fil-khutub (brader yang komplen ckp lebey separoh klassmet rabon) and pendek. NERD hello, CSI xde yang ensem2 mcm latino Eric Delko or se-cool Horatio Caine dalam tv saje. tunjok sket gua CSI pulis mesia macam lisa surihani. hado? nan hado. lisa surihani drag mungken ado. brader yang komplen tu khabor, sekor je mamat senior die masok pulis. hey budak2 cantek tak blaja forensik jadik CSI. budak2 santek masok Cleo Most Eligible Bachelor ok? ttibe.

yang sisa2, jadik cikgu, keje kilang jadik chemist or jual insurans (ok gua tambah). (gua wonder ade yang jual kek cam gua x?) xde jadik CSI pegi crime scene usha sos-silawati, altantuya, korek jubo mamat kne liwat etc sangat pon? ape motep blaja gile2, dapat ANC, jadik cekgu? lu aja entomology kat student hey?

Ya Allah. Rahmah.

thank you UassM yang rejek gua awal2, sebab kate pointer gua busuk and x layak nak campor kanak2 istimewa uni-apex yang propa berdarjat lebey special, UkayM yang pusing crita macam gua nak masok uni of rajinikanth, and last, UaiTM. UaiTM di ati konon. nak masok blaja pon kne pakai politik. ugh pundek. FAKAP. siyes.

Ya Allah. Rahmah.

mesia adelah country yang paleng susah nak tuka course. sukati gua la gua suke buat banyak bende. nak tuka future gua. lu bagi salah budak, budak x dpt folo, budak drop out. bazir space. bazir opportunities utk org cam gua yang nak blaja gile2 desperet segale? wahai mesia, gua nak kawen ngan arab ke mat saleh ke hindustan kashmir ke, awek comel japan ke etc whatever. tanak dudok mesia. babai.

ok bebalek kpade brader yang komplen kat metro tadik. oh sedeh. xde keje. ai yang graduate cikai UaiTM yang orang kate cikai pon xde job. lu pon xde job. ngeh2. eh. tabaek gelak. sian die. sian ai. ai tak suke orang gelakkan ai u know.

lu orang pegi la 7E beli paper. malas gua nak elaboret sini. kat hmetroonline tadak kot.

2011 dikatekan secare propa, ramai nak pencen. so ramai la nak brambos, kasik pluang keje kat noob macam gua. betol ka? resume da sent. kite tunggu n lihat. kalau habok pon tadak, maka, dengan ini...








ok xde plan. matila mekkk.


xpe. Rahmah datang all the time. kite je x sedar. by the time kite tolak Rahmah, baru Musibah datang ganti. hati-hati.


p/s: rindu laot. pantai. ayor nyor. kl ujan everyday ai tabole piknik kat klcc park.



hepp. hujan itu Rahmah.


...




4 ulasan:

hafiz berkata...

mesia nye uni sistem mmg agak fakap,nak hekut care jaman purba aje.

hafiz azizi.:)))

Azar Azman berkata...

true. fakapppp! FAKAPPPP!!! :D

Lelaki Ini berkata...

uiks!
sabar2!
x mo marah2!

Tanpa Nama berkata...

sabor ye zar, ak tahu ape yg ko alami ni mmng perit, study punya kuat tpi habuk pun xde..sabar zar, pasti ade jlnnya nnti..ko doa lah bebyk pd Yg Rahman..ak sentiasa doakn ko berjaya dlm ape jua ko buat..ameen !!