Ahad, 20 September 2009

Eidul Fitri 1430-2009

sehari seblom raye.

arakiannye aku gatal le pegi kemarok shopping raye sensorang. elok la sehari belenggang gi potong rambot sume. sum smooth. x ramai org. rase cam laen macam. elok je kuwa fr TS, punye la slow ak bawak (40kmH), kne pancong ngan myvi amoi yang nak masok kiri x bagi signal. aku pon men-superman-kan dirik. tengok la hasilnye. besh. anda patut cube.

betelo da pipi aku. lips dalam, atas ngan tepi koyak sket. sikit jek. cacat la jugak. raye 1st anda nak wajah camni? naseb baek gigi x affected. FYI, jangan la pakai helmet half face. jadik camni sebab tehantok kat helmet sendrik la kat meter moto. naseb baek pieces of glass from left side mirror x masok mate..

bahu yang dislocate kat glenohumeral joint. (jgn usha nipple lelame. bute mate kang.)

abesla kulet-ku yang gebu. jadik burok siku dah.

sweater feveret aku bochorr macam kne tembak taliban. same goes to my tshirt, glove, bagpack etc.

cube teke, ape ade dalam ini bag?

moment of truth.

mase da jatoh meniarap atas jalan tu (lepas fly without wing after few miliseconds), aku rase cam malas gile nak bangon.. cambest je tdo atas jalan tu.. gelap n sejok. lepas few minutes ade la beberape brader tolong angkat. time kaseh bebanyak. moga kamu berada di-kalangan orang yang beriman. amoi da chuak. aku pon chuak. settle situ je. die bayor 50 hengget. x tahan aku lepak lelame nak argue. da la nak ujan ribot.

memang ujan pon. dalam jari yang fractured ngan bahu senget seblah, di-gagahkan jugak bawak moto dalam ujan sampai umah. da balek umah br pigi HUKM. time kaseh abg Ja'a kasik pinjam seploh hengget (duet x cukop nak baya checkup fees). tanx jugak to brader yang baru keje kat radiology. kasik aku buat lateral elbow for free. ingat nk suro check towne zygomatic arches, tapi die cam malas je.

moto aku ok ke x? erm. jap. aku malas nk amek gamba moto to. bikin aku sedey jek. lampu depan da senget. meter pecah x hengat (aku yang hantok ngan kepale batu neh). bodykit bawah seat scratched tahap xley cover da. exhaust kemek sket. side mirror bekecai. helmet pecah kot. etc etc. nak panjang nyawaaaa. alhamdulillah.

da da. pasni gi kL shopping raye naek tren je.

tanx alot to nua, achie, atam idan, n my family yang sanggop behempas pulas menyelamatkan daku. ala sikit je ni. *dancing*

pagi raye

ordinary scene. cume diffrent ske bagik aku. maklum la OKU pepagi raye. nak mandi pon rase cam teseksaa sket. menci la slot memintak ampon. bikin nanges2. shees. makan? line perotku suda ilang. tandenye akan gemok balek.


raye taun ni x sempat nak sedondon la ibu. sorry2. sumpah x sempat.


pelek ke raye pakai jubah? bese je. ala2 aku baru balek pesantren la. mate sepet lepas bengkak da surut sket. tuam ngan hotdog beku, sebab ice ketol dlm fridge da abes.


tema raye taun neh: Nur ya Kasehhh

separoh itu suda memadai.

orang datang umah, aku layan je. bile orang kuwa gi raye, aku malas nak ekot. sembab da muke ni. badan pon saket2. no mo in de eid mode. bunyin cam sedey but, "kun! fa ya kun!". aku accept seadenye.

p/s: kpade sesape nak datang braye kat umah, jangan pelek aku pakai mask H1N1 kat umah. selagi x ilang mate panda ni. :DD

slamat ari raye kat korang. ingat la orang tesayang. drivle elok2.

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

rm50 je amoi bg ko?kesian ko.;(
-bawang merah-

iyllienaz berkata...

get well soon..

Judiene berkata...

wahhhh
dahsyat siot ko
ksian jd OKU sementara di pagi raya
get well soon :)

Azar Azman berkata...

yah: yeap. maleh nak byk2 cite. leceh laaa.

iyllie: tq babe. i'm fine. dun wurry

judin: yeah. org dtg umah ziarah aku. macam la baru pas abes buat chemo. tq 4 de wishes

littlepixie berkata...

ha??
biar betul...huhu

get well soon k?
trn jer aku dr kg aku serbu rmh ko k??

ko ttp kacak!!
hehe~

selamat hari raya
maaf zahir & batin
slh n silap hrp d maaf kn
:D

love,
makcik ika

hahaahahaa~

Azar Azman berkata...

tq makcik! drive carefully yaa!

erin,hasim berkata...

tak comel da u bb muka bengkak2.
tapi sumpahh suka theme raya ko thn niiiii!

so ko siapa?adam lah?
:P

Azar Azman berkata...

erin: iye hudoh gile da. adam lah. xkan jalaludin hassan plak.

erin,hasim berkata...

ala jadi la aidil.i boleh jadi sarah.

tak ske ke ade orang obses ngn u?hehehhehe :p

Azar Azman berkata...

okay. aidil then! :DD