Sabtu, 19 September 2009

pre-Eid punye cerite

smalam punye cerite


tanx to mr azfar. yang sampai hati membawak aku makan2 bebuke kat cozy house kat great eastern few days ago. jalan2 gi tempat keje afa. nak je aku buat birdhouse tu, tapi cam malu la plak kann. hope ko suke la fruit tarts n kuey2 raye yang x seberape tuh. cakap ngan aiza, kalo nak order, boley2!. harge baekk punye.

jumpe ko memang x boley blah punye skejap2. nak jumpe lagik nnt!

balek2 aku merempet dalam ujan. otak de serabot2 pikir2 pasal orang yang x perlu untok di-pikir-kan sbenanye. ade la seketul dua ketul manusia yang menyesakkan kepale hotak ni. sesampai tebabas aku rempet smalam dalam ujan. naseb baek x mampos. x sempat raye, mintak ampon ngan mak bapak. suke la korang2 (yang bekenaan) aku arwah kan? xdela orang nk nyusahkan korang agi dah. fewh. surrounded by morons. bikin aku allergic. xnak pikir pasal korang dah.

btw. to a few ppl. tanx 4 de shoulder. i appreciate it much. melayan jiwa kacao aku neh.




hari ni punye cerite plak.

ke-bengong-an teserlah. x sempat shopping memane agi. ari jumaat adelah ari yang sangat x sesuai untok kuwa shopping. tetambah lagi gi shopping tempat non-muslim. sumpah jadik kafir x semayang jumaat la aku.

so

dan2 lepas solat jumaat (kat umah je), trase le malas plak nak kuwa. ade hikmah di-sebalek kejadian. hujan lebat ya amat. kalo aku pegi jugak shopping tadi, mungken akan nyaris mampos jugak eksiden. tayar depan agak botak sket. aku plak yang jenis besit naek atas divider jalan x hengat. jadik,,, ALHAMDULILLAH!

ala2 lepas maghrib plak tedetik nak gi downtown. ajak le ayong ngan achie. lebey kureng kol 11 lebey camtu, pegi le ka downtown cheras (yang slalu kadang2 je aku pigi, tapi x penah beli pape pon). mak aii jem gile.

so

achie ajak gi jalan TAR. mangggg ai. jem jugak. melekat abes. erk. xpela. jom le balek. sumpah aku sanggop nyopping lepas raye. macam mane la nua bole masok dalam kwsn jalan TAR tu. so do shafiq n his gang. korang naek helicopter eh?

gegatal le plak nak gi danau kota. beli la baju raye adek C. jem le jugak. tapi ikot jalan dalam. sikit je. parking je macam sial sket. kpade pemandu pajero (pajero eh?) WKR54**, ko bodo x reti parking eh? camne bole pass driveng test ngan jpj dulu? block2 jalan 2 lane orang plak. sheesh geramnye. nak je tarok notes "stoopid n heartless a**holes". (apsal aku kuat menyumpah malam ni ha?).

cey tu baru sikit. belom cite pasal jantan romantic x tentu pasal yang layan awek die ala princess cacat/obese tepi jalan. aku harap die denga makian aku n ayong dalam kete ngan tingkap kete tebukak luass. kasi less romantic sket pasni. nak jadik sweet betempat la bro. (sile bace kisah selanjotnye di blog ayong)




lepas jalan2 pening2 kepale. ini 2 olang teletubbies-ku yang mencekek fillet-o-fish yang separoh je orang McD tu tarok cheese die. achie cakap die jimat 6 bulan punye cheese kpade 12 bulan. patot la McD kaye. korang patot check cheese (dalam burger) korang separoh ke x pasni. mungkin ni 1 promosi raye kot. sempena penghujong ramadhan, cheese dalam burger akan di-kurang-kan separoh amount-nye untok mengelakkan pertambahan ukur lilit perot lepas raye nanti. (pasal cheese pon nak membebel ke? hoh musti. customer is always right.)


see. separoh je cheese. cover ngan setepek tartar sauce untok kasik nampak tebal. hape ke bengong.

x shopping raye. bilek macam kapal pecah. sume musti di-slesaikan besok. go go go azar! kalo x mampos malam takbir nak buat sume bende.. nasik hempet x rebus agi.. ayam x siang.. kuey x masok botol.. langsir kat hall depan x abes gantong.. kueh x isik agi.. cat pagar x siap..






p/s: tanx 4 ur midnyte call :D

p/s lagik: monster. xyah beli la kuey tu. makan la sampai boncet mase dtg raye kat sini nanti..

3 ulasan:

iyllienaz berkata...

selamat hari raya!!

Khaleeqa; berkata...

Selamat hari raya :)
Maaf zahir & batin andai prnh terksr bhs. Enjoy your day, yaw!

Azar Azman berkata...

slamat hari raya to both of u too! av a joyful eid!