Selasa, 9 Disember 2008

cuti. start all over agin.


susa nk tolong yah mane 1 yang muat tatkala singgah kat boutique ni. (kejam kan?)

Dalam banyak-banyak blog yang penah dibuat, takde 1 pun yg kekal abadi. kerna kemalasan kronik setelah bende yg same dibuat berulang kali. moga blog kali ni boley la stay alive, smpi la saya "padam".

cuti sekain hari, smaken membosankan. banyak bende x befaedah telah dibuat spanjang cuti. eg:

  • tolong jadik kaunselor kapel2 yang sedang berchenta, ingin becerai, mohon fasakh mahupun rujuk akibat gila talak. sedangkan saye pon x kapel, ni kan pulak nak tolong orang. ish3. ade bakat la jadik
  • layan budak2 yang tak cukup korum otak mereka. natijahnye saya jadi la macam mereka jugak. haih...
  • makan, tido serta ingat akan kematian (metafora. fahami sendri). ayong sangat jeles dengan kadar metabolisme badan saya yang agak tinggi yg mengakibatkan saye x boley gemok (boroi pon tak). selera makan yg x menentu mungkin kerna otak yang x habis develope lagi nih. (approved by MRI scan)
  • menaekkan bil telefon yang membuatkan ayah biseng dan ibu membuat muke. well, ampunila aku wahai ayah bunda. nanti bile dah keje, orang bayar la balek.
  • dudok umah, x keluar, sampai jiran2 sebelah x kenal bahawa En Man (abah den) ade anak laki yg umo 20 taun. but raye aji aritu ade la bersosial sikit, tolong2 lapah daging (1st yime, its a kickstart kann...)
  • pagi orang kawen. hanye orang2 yang tertentu saje. sebabnye? saye memang x suke pigi orang kawen. bahang panas n crowded serta kugiran yang memecahkan koklea membuatkan saya saket kepale. but, kene pigi jugak. bak kate ibu "nanti kau kawen, xde orang nak datang plak".
  • menangkap gamba secara amatur (lah sgt!). hobi yang kian mendalam. haha. nak tengok?

ni mase beGendut besame2 dengan bestfren ever.
yah,emon,niza,beeha,acap,pidaross



malam seblom ayong's graduation day. sayang gile x dapat pegi

me and sara, abang die punye wedding lah


  • Sambungan: kacau adek2 yang tak bedosa. maklum la. kalau da dudok umah je, dua org budak tu jela saye jumpe. ape lagik, buliiiiiiiiiii (x matang? sgt!). ibu da x rotan macam mase dulu2. skarang ni pakai senjata jarak jauh je (what's on your mind?)
  • maen ngan kuceng. cat saye, yang dinamekan Agnes Monica (name dulu - Sarimah@Katy Perry). die kuceng yang baek. cantek. now tengah bunting. laki die taktau pulak saye yang mane 1. ibu kate, agnes tu jalang. hahaa saye x fikir macam tu pun. yang penting, die comey, n tolong halau tikus2 yang banyak kat area rumah ni.
  • masak, tolong masak, dimasak. macam2. smalam raya. lagi la banyak yang dimasak, makin banyak la yg ditelan. sampai "stoll" saye agak seakan-akan "melena" (budak radiography yang blaja PATHO205 tau akan ape kebendenye tu)
  • melekat depan PC. begilir2 secara on-call ngan ayong. sangat dinamik sampai xde rebutan kuasa pun. mira tau akan keadaan ni. YM almost setiap malam. makan minom sume boley jadi lupe pas da melekat kat depan PC ni. kalau bukak YM, lagi la galak, cergas lagi sehat (best chat dengan orang2 tertentu je). time kaceh pada sesape yg sudi teman malam2 jadik burung antu same2. jasa baik anda dihargai.
  • tgk muvie, lagu n nyanyian yg menghilangkan resah di-hati (chewah). tgk cite twilight, satu2nye muvie jiwang yang menawan ati (mungkin akibat sume pelakonnye lawa2 belaka, even bapak2 pelakon). sume lagu dilayan. dr lagu kebangsaan minang, sampai la lagu bellydancing pascal meschallani (khayala, yang sgt mencucok jantung).
  • tv- sudah bosan mengadap peti bebal tu.
  • buku- ya, kadang2 dibelek-belek, especially buku patho and positioning. (sebab byk gamba. haha)
  • hujan. tetiap hari ujan, sampai runtuh gunung-ganang. nasib baik la rumah dibuat kat tanah rata (bukan kat cameron higlands tu). hujan bagos dinikmati dengan kipas yang dipasang sampai level 3, bantal empuk yang membukit, selimut doraemon tebal serta imaginasi yang ekstrem. hibernasi ketika cuti adelah sangat penting. hasil daripada insomnia di malam hari.
Banyak lagi sbenanye.. househusband mcm saye boley je survive. mengape x anda? cube la. anda mampu mengubahnye.

3 ulasan:

mizreisya berkata...

epy writing !! sronok bace blog anda.. do follow my blog yeah!! hek3

Azar Azman berkata...

yay! of cuz i will. haha

delima berkata...

my brain molecules finally starts to masuk gear 1 balik while reading ur blog...great...keep it up taw teddy...dun stop wokeyh... syg u sgt!