Rabu, 10 Disember 2008

Zaman Muda2 Trilogy: Diablogical School

HUH! ter-pop up pulak name2 cekgu (Sepatutnye harus di-censord-kan). there's a time, mase tu saye skola rendah. kat skola KAMPONG je. x sampai 1 km pon dr umah. so bile buku2 yang tetinggal kat rumah senang la nak di-amek.

nak dijadikkan cerite mase zaman2 yang smaken tua ni lah. cekgu tu, agak x cukop korum otaknye. xtau la ape sebab die behave macam tu. maybe depression or di-abuse dengan trauma psikosomatik ketika dia skola rendah, lalu ingin mengalirkan perasaan yang sama pada murid2 yang tak bersalah. who knows?

saye selalu teringat ngan ke-psycho-an cekgu ni, lantas slalu jadi lagenda dalam perbualan ngan kawan2 yang da smaken tua (tapi still begetah), especially dgn Ashraf Putra Daniel (name sebenar Ashraf Bin Josni). saye x kene sangat ngan cekgu ni, but, mostly saye buat behaviour observation beliau ke atas student2 yang laen.

Epilog of Demonic Teacher:

actually die x buat ape pon yang mampu membunuh nyawa manusia (kecuali sel2 otak anak2 muridnye yang sedang developing). seingat saye, bende2 yang die buat adelah sangat insane! cthnye:

  • Aktiviti membaling dictionary - aktiviti ni dibuat dalam klass english (cekgu NA ni aja subjek english). oleh kerna student2 yang agak RAW and lambat pikap, of cuz la terkial2 nak bukak dictionary. so, bile soalan terjemaha ilontar, xde sape dapat menyambot. so ape lagi. disurohnye budak2 tu berator kat luwa klass, sambil pegang dictionary. die pon start kire one..two..three!! BALING!. pastu student dimintak supaye mengutip balek. dan klass bejalan macam biase. psycho x?...
  • tarek side burn. oh biase la ni. oleh kerane rotan2 nampak kesan bebirat, so xley digunepakai la. cekgu NA ni agak creative, macam2 inisiatif die try. anda penah kne tarek sideburn?
cekgu2 laen juga sangat pelik behaviour mreka. tatau la kalau tu method-nye nak membentuk manusia jadik manusia. macam2 hal. saye dulu prefects kat skola rendah. sangat garang (kot). kire macam golongan elit kat skola tu lah. sape kate besh jadik pengawas? tugas yang slalu di-bagi kat saye n Ashraf ni (dulu die pengawas jugak) adelah jage pagar, jage kantin, jage garaj dan laen2. mungkin ni adelah kursus jadik pak guard jika student2 skola tu x berjaye bila dah tua nanti.

paling suke di-buat time betugas:
  • jalan2 keliling skola, macam mandor estet yang tunggu mase nak pencen.
  • mase jage garaj kreta2 cekgu (walaupon kreta2 mreka sumenye pelik, especially van yang seakan2 van telur yang di-drive oleh sorg cekgu yang agak pelik (tapi x pnah kacau saye pon). kat seblah garaj tu, ade longkang besar. so bile betugas, pancing ikan guppy n belut adelah menjadi satu trend. macam2 method yang digunapakai. pakai kasut orang (tejumpe) la, pakai botol kosong. kawan2 saye pnah jugak temasok ke dlm longkang yang x banyak air tu. ape lagik. jadik bahan gelak golek2 lah. kat longkang tu jugak slalu study Biology, walopon subjek tu x ditawarkan kat skola rendah. for example, tengok katak puru punye life cycle. mase musim mengawan, sepanjang longkang macam pesta (gile betul). tapi, mase tu budak2 lagi, act professional lah. haha
  • makan mamee. haih, tu jela jajan yang mampu dibeli. makan banyak mane pon x penah kenyang. dimakan mase betugas and mase dating (bukan saye ye).
  • marah orang. dis is my nature. since kecik sampai la da tua ni. mase da darjah 6, mula la tunjok power. da senior year la kann. (huhh...)
  • besembang mase pehimpunan. macam2 bahase isyarat. oleh kerane time perhimpunan yang dirasekan sangat lame, ditambah lagi dengan cekgu yang becakap kat depan sangat x menarek ucapannye (especially ade sorang cekgu tu suke garu2 ketiak mase bagi speech. taktau la ape kene.)
  • tengok student laen begadoh. saye sbagai pengawas spatutnye prevent dis thing from happening. tapi, oleh kerna tugas saye hanye jaga garaj, so, kuase pengaman xde la.
  • meeting pengawas? ohoo... ala2 dewan parlimen. siap dgn pembahas n pembangkang.
sukan mase skola rendah?
saye ni, x ske besukan la. tatau knape. kaki bangku la. tp time maen pape acare pon, saye bantai je. lantak la orang nak cakap ape pon.

dulu mase kecik2 saye ni ketot je. x comel pon. x popular sbb x pandai sangat. tekenal sebab banyak mulot and kuat melawan je. dulu ade jugak rambot remos sbagai akseseri mase zaman tu (xde gamba da). sy lagi suke masok bende yang melibatkan pegadohan n arts. e.g; debate n art club. sukan2 lak, eg; mendaratkan telor. bengong acarenye, tp sy x penah kalah pun.

mase exam, xde la top student. cuz mase mude2 asek ingat nak maen je. time musim couple, saye jadik matchmaker je. hahah. vandalisme adelah sacare x sengaje di-perform-kan. ampun.

banyak puak2 kecik2 dulu. puak saye - husen kengkang, aimuni ceti, michelle belanda, syagiq rodhuan, acap josni dan laen2 (sape yang xde namenye ditulis, sila sebut sendiri). time PJK adelah kemuncak mingguan. oleh kerna cekgu yang mengajar bagi sign "BEBAS", so ape lagik, skola itu ana yang punya la. kecedraan n trauma adelah bende biase. baju yang koyak rabak pon da jadik bende common sangat. saye akui, saye x skema mase kecik2 dulu, macam nerd yang asek melekat ngan buku.

mase skola menengah pon saye nyaris diturunkan klass dan dibuang skola. tapi tu trilogy laen la.

well, its life. kan?

2 ulasan:

ayong berkata...

hahaha...
camni rupenye yer abalon..
isk2..same je ngan akak ko neh..
paling biol buat mengira panjang telur katak..
pastu main rounders yg asek masuk kolam..wakakaka

cekgu NA tuh mmg patot kene buang kejela..tp ALLAH da bg balasan pon..takpe2..

haha,van telur mmg haku anti btol..rs nak bom je van tuh!

Aimi Yasmin berkata...

weh! cikgu NA tu sape??? aku ilang ingatan la. huhuhu