Jumaat, 1 Mei 2009

di-kebas orang

-fahami sedalamnye-

oleh kerna insomnia melampau yang melangkaui otak neh, maka di-bangkitkan la aku pukol 12 tgh ari td (aku JARANG bangon lambat by de way).

quick shower n excercise muke depan cermin. try sedut perut (walopon x boroi) depan cermin dan bangge dengan struktur badan yang menggoda (haha). senyum sorang2. flirting kat diri sendri. mungken telalu lame bersendrian. membuatkan aku sikit psycho. korang x mungken paham. heh

lesen aku suda mati. tatau la cane nak me-rempet gi sane-sini. oleh kerna jadual yang pack, gamba besaiz passport pon x amek agi (pakai yg form 5 dulu punye amek). hah duet pon agak limited. so, en azar, haruslah kamu bertawakkal on de road.

tadi. kejadiannye. 1st time kene.
masjid nurussaadah. masjid tmpat maen aku je tu. jumaat. khutbah. dudok besila. salah posture per-sila-an. palsy (kebas). so, bile da iqamat tu, aku bangon, my right leg eventually paralyzed. i cant feel anythin, even the ground that i was step on. so oley kerna badan yang tinggi sgt ni x dapat di balance dengan kaki seblah yang agak separa palsy, so aku ter-gostan ke blakang, rebah tapi x jatoh (macam orang yang s berape sober) and pegang jemaah kat saf blakang. aku tengak pakcik baju putih besungguh2 la memapah aku. tangan aku lg 1 paut kat bahu brader seblah. trima kasih anda berdua. harap ketemu di mahsyar kelak.

aku tgk kaki kanan aku. mcm da patah. lembik. sejuk. x boley angkat. still, cant feel a thing. inverted inside. macam talipes equinovarus (gamba seblah).about 15 second aku rase palsy. then i tried to pinch n poke my thigh. ok boley rase balek. tp knee dan ke bawah x rase pape. aku try diri balek n gi balek ke saf aku yang tadi.

aku glabah. ya allah, aku lumpuh? aku lumpuh ya allah?

try bediri dgn 1 kaki. nak je aku solat dudok. tapi tak. try bediri betol. buat routine palsy-breaking movement. kaki rase cam panas. ok dat means darah suda sampai. kebas2. still x rase ape yang aku pijak. mungken di-sebabkn nerve kat kaki aku permanently tertekan n jadik la syndrom ala carpal tunnel syndrome tu.

ugh. malu.nak je buat2 pengsan. tp nnt kne bwk kuwa ngan pengusung jenazah pulok.

sape x chuak. aku mengaku. ya. aku cepat gelabah. tapi bile melibatkan sudden ergonomic changes, aku betambah gelabah. aku lumpuh ya allah? jangan. aku x mampu. aku x kuat. jauhkan. ameen. kelumpuhan yang sudden boley meracau petimbangn membuatkan aku tension and gile. so aku paham sape2 yang paralyze separoh badan punye prasaan now.

so. betol kate sume orang. aku suke merosakkan posture badan. ok ok. yela. aku tuka la. pelan2.

p/s: kak fara from UAE suro aku jadik model milo ngan ali cafe. knape x biskot meri tros? hee

2 ulasan:

muhammadfirdaus berkata...

nsb baik kebas je zar.. haha.... kalau xtau la.... pasni ko kena byk2 wat amal lg tu maknanya..

Azar Azman berkata...

nk jadi radiographer bole pakai wheelchair x?