Khamis, 24 Jun 2010

bia pakai cam pengemis, makan cam raje.

adehh. sabaaa jela. tarek nafas, hembos. tarek. hembos. saba kak paj saba. :p

article kali ni untok mangkok yang suke masok bakol, angkat sendri. baru dapat idop mewah skali ni, da riak mlawan tuhan. jangan sentap, jangan nak sembur2 gua. tak tuju kat lu. fikir sendri. kalau mampu la kan.


blagaknye lu? lu rase gua tak layak nak gaul2 campor2 ngan orang cam lu? yeah.

gua ade ape je? nak tau? meh sini bisik sket. gua tak kecoh2. cam lu.

gadgets? gua takde blackberry. iPhone lagi la takde. kalo gua ade pon, gua tak kecoh hapdet status2 yang menunjokkan gua ade sume bende tu. for example "i baru tuka casing iphone i. mahall tau i beli". or 'BLACKBERRY i (ngan hurop besa) habes battery!" motep tau nak blagak2 neh. gua pakai chokia murah2 je. camera 3.2 megapixel pon da hazab da. tapi konfem la profile picture gua kat fesbuk mantoppp, dari orang yang pakai iPhone, mahupon blackberry. lu orang yang pakai sony cybershot 12 megapix gua takley lawan aa.

baju? pon cap ayam sudaa. buket bintang mari. siam/bundle tak maen laaa. tapi for sure takde ZARA. forever 21 pon xde. apetah lagi zang toi. spender? yang comel2 je. cukop2 untok menyokong struktur. bukan kiki lala okeh. victoria secret pon bukan. gua tak macam giselle bundchen drag nak layan victoria secret neh.

kasot? mustahel la gua bole pakai jimmy choo punye kann. pakai slipar jamban, jatoh telentang depan lot 10 plak. pak guard situ bukan nak tolong. gelak lagi ade aa. cilako. crocs ni jela yang gua beli cecepat, lepas jatoh telentang tu. nak cover aib, maka gua beli la kasot on the spot. terbang duet gua seyh. T__T . crocs tu epic sgt dah. keje, makan, dating, maen badminton, rempet sume pakai crocs. slipar jamban buat pakai mase sidai kaen je. oh ye. kasot tu penah jatoh klcc tingkat 3. kalo kne kepala pak guard sempoiii. tepok tangan gua. pak guard klcc kekwat. tanye toilet dalam bahase mlayu takmo jawab. nak cakap omputih je. cilako.

accessories? gua tak pakai pull n bear. topman cikai lagi la tak (tak hingen). habib jewel lagi mrepek. gua pakai jonker walk punye je. taknak la semak gantong2 bebanyak bende kat badan. ingat gua ni miltipurpose hanger ke. da cukop cantek, buatpe tambah.

makan? wow bab makan jangan cakap. tony roma's? madam kwan? takpelaaa. bukan tekak gua. sushi king? laaaaagi muak. dari togok green tea sejok die, baek gua togok non-alcoholic kampai apple. gua layan ape je? alaa. makanan rakyat bese la. char kueyteow la.. kampong medan mari. cheras velodroom punye pon sodap. pergghhh leleh siot. but now ngidam satay. heh.

kreta? gua pakai mak gua punye kete wira taun 97' yang maseh elok kondisinye. cikai2 pon gua senggong budak skolah yang gedik shuffle tengah jalan. bodo cam kebau. ok sambong. tak perlu pakai satria neo (yang mak belikan), kalo taktau bawak, pastu sagat divider jalan. pastu nak blagak "heyy, i ade satria neo, isi minyak penoh taww". bodohhhh siot! rase cam nak tabrak je pakai bapak gua punye volvo lame yang mcm kete kebal tu.

melancong? gua suke pegi mlake neh. gua belom mampu lagi layan bali ke, melben ke, hong kong ke, tokyo ke. singapore gua tak hadap nak pegi. baek gi klantan. walopon tak bole menyeksi, tapi cambest. gua tak hadap dudok hotel2 mahal. gua bagpackers la beb. tido tetepi jalan, hitchhiking da jadik darah daging gua. bukan merempat. gua survivor. diva2 kayo anak2 dato' mane bley tido tetepi jalan. allergic siot. haktuii die punye allergic. manusia sume same je.

keje? gua keje macam2. ajak budak tuition, aja painting, sculpturing, aja lukis batik, buat kek kawen, wedding planning, jadik florist, jadik pak andam, jadik radiographer, keje spital, jage adek, skang jadik handyman, jadik painter etc etc. tak malu pon kalo x riak macam lu orang yang konon2 artis vogeh, keje architect, specialist spital sume. ahhh nyampah uolls.

tahap intelektual? aii. yang ni pon orang bole blagak. siap sindir2 gua. ehh, you diploma je ke? ye ke??? YE KEEEE???!! eh. motep? "i ade bachelor (siap sebot with honor) in bla bla bla" perlu kaa? ehh tak perluuuuuu. jangan. ilmu Allah punye. nnt die amek balek, lu gile. konfem. pastu siap tulis dalam profile, "SAPE YANG TAKDE MASTERS, I TANAK KAWAN". duhh? matila lu.



skali lu ingat lu bole buat gua rendah diri, hormat, tundok kat lu, sebab lu ade bende2 yang gua takde, lu silap besar la. lu yang x staraf ngan gua.



p/s: "nikmat tuhan yang manakah yang masih kamu dustakan?"


...

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

terbaek! suke part akhir "nikmat tuhan yang manakah yang masih kamu dustakan"

Nurhasyimah Hamzah berkata...

ada gak manusia takbur mcm ni ye...
hmm
nak kiamat da nmpk-nya...

iQa berkata...

terbaik!!

stalker berkata...

i rasa u genius