Khamis, 3 Jun 2010

membebek, instead of membebel

ramai la sebok tanye, eh lu mane ilang lame sangat? apsal lu abandon lu punye blog sampai besawang neh? siap kate, wah gua ingat lu da mampos. tetibe idop balek. pe cer bro?

hamboi suke-suke la ngkorang cakap gua mamp la, gua kawen lari la, gua kne pakse kawen pilihan keluarga la. gua kene talak la. wah. manyak pasal kawen, pesal? tettt~~

gua tak pegi mane. ade je dekat-dekat sini. gua online almost 24/7. macam nikolai crisostomo jugak. (nak tau sape, carik kat fesbuk. inspirasi gua tuuu). sorry la uolls. gua kene keje. gua kering gile nehh. macam-macam keje gua buat. cat bangunan. pasang wallpaper. pasang pagar rumah. prepare nak sambong blaja. bukan senang nak senang, gua tak malu keje macam indon. seriously, pakai topi nyonya tengah panas bikin gua kuat (walopon banyak ngelat time keje). gua puas ati, duet yang gua dapat halalan toyyiba. harap berkat la belaja tu nanti. lu orang keje architect ke, gynecologist ke, sous chef ke, tak perlu pandang rendah kat gua. gua bangge je? lu pe kesah.

kepade yang mencarik pasangan idop, sile carik orang macam gua. motip? (selaen dari promosi diri secare cheap hahha!), sume bende gua bole buat. lu ingat radiologist keje gaji 30-40k+++ sebulan bole buat ke ape yang gua buat neh? stakat tuka mentol pon nak upah orang, idop takde makne la beb. sile begelar arwah skarang.

sini la gua keje. lu orang tau kee katne ni? clue: ore ganu dok sini.

orang yang gua sayang datang and blah cenggitu je. tapi syukur gua tak sunyi. bile ade yang blah hilang tetibe, tuhan maha kaya, die ganti ngan orang laen. xdela gua rase macam monyet sangat. monyet dalam utan pon banyak kawan.

kawan-kawan la tanye gua. "bro, lu tabole lepak memalam ke? curfew? da tua kutok pon ade curfew lagi?". nampak sangat die tak paham konsep tinggal ngan mak bapak. lu ingat rumah sorga gua tu hotel cap ayam bile-bile suke nak kaluar masok? abes orang tua dalam rumah tu tak payah respect la, melopong je tengok anak-anak kuwa jadik setan?

pastu die reply "ala, kuwa malam je. lepak2. minom2. bukan buat pape pon. lu ni manje sangat la. macam princess". babi sangat la kann kecek cenggitu. i memang princess okay. ok bebalek kepade jawapan gua, "mak bapak gua sayang gua. gua nak selamat dunia akhirat. better gua ikot je cakap dorang. lu kesah pe?"

die reply lagik "ala cakap jela lu memang kekwat". or "anak mak betol la. da tua gayut pon dok bawah ketiak mak". ok gua jawab. part kekwat tu. hello? tanak keluar ngan lu, dah la?. ok, part anak mak plak. lu anak pe? tenggiling? bape banyak mase je lagi gua bole spend mase ngan mak ayah gua?

mak, ayah, gua sayang uolls la. always.


ni la santapan gua panas-panas neh. sampai cirit gua tibai. best bai. mane tah mak gua borong. hensem la lu mak. mekasehhh. bab makan neh gua failed. gua losing weight lagi. 65 jadik 63. anorexic gile gua? macam tyra banks da (tanpa ponggong dan nenen). kulet da same da. bejemor je keje. tanned sangat. tak pixie lott dah. gua tak selera la. orang patah ati, makan sampai buntang. gua pelek sket. gua mengkedingkan badan plak. hakak2 boncet nan beselulit, sile jeles ngan perot i yang cantek ni.


p/s: gua rase gua da jaoh tepesong. gua buat bende yang gua penah sumpah gua takkan buat. gua mude lagi (rase cam mude la. 27 tu mude kan?). tapi syarat jadi mude pon tabole mati ke? gua rindu Allah.. sangat2..

hmm.. lagi 3 minggu menanti jawaban. risaw taw?


...

3 ulasan:

Judiene berkata...

lu kerja buruh ke???
tepek wallpaper pn best gak wooo

Azar Azman berkata...

ehemm. royal artisan okay. ahahaha

ok pe. dr keje part time kilang colok. la la la~~

k.A berkata...

jom bukak kilang roti.